Licenta 2009


Un grup de studenti din anul 2 doreste sa trimita urmatorul mail profilor. Daca doresti sa te alaturi initiativei lor, da un mail la licente_fii[at]yahoo.com cu numele tau si grupa.


Buna ziua,

Acest mail este trimis in numele unui grup de studenti din anul II, si are ca scop initierea unei discutii legate de procesul de alegere a licentelor.

In momentul actual nu exista o sursa centrala de informatii privitoare la licenta. Este inacceptabil ca intr-o facultate de informatica sa nu existe macar un wiki in care sa fie trecuti profesorii, numarul de locuri, domeniile acoperite si temele propuse. Acest lucru este esential si datorita faptului ca suntem obligati sa ne alegem un subiect de licenta inainte de a cunoaste profesorii din anul III. Practic, cu o treime din posibilele domenii in care putem sustine o licenta nu suntem familiari. Mai mult chiar, multi studenti nici macar nu stiu daca avem voie sa sustinem o licenta intr-un domeniu care se studiaza in ultimul an.

In starea actuala, singurele informatii se gasesc in programa prezentata pe situl facultatii. Multe materii insa nu au trecute profesorii titulari, iar informatiile sunt extrem de succinte, lipsesc sau sunt vechi. Posibilele propuneri pentru temele de licenta se pot obtine prin “vanarea” siturilor profesorilor.

In luna februarie, domnul Sabin Corneliu Buraga a anuntat un posibil proiect numit FII Licentiat, ce ar fi putut aparea pana in luna mai. O initiativa laudabila, spunem noi. In schimb, din cate stim deocamdata, aceasta aplicatie nu a aparut.

Evident, in cazul in care o sursa de informatii se va concretiza, in orice format, responsabilitatea de a o intretine ne va reveni tot noua, studentilor. Totusi, acest lucru nu este posibil fara sprijinul profesorilor. Consideram ca este nevoie de o perioada prestabilita in care sa se anunte posibilele subiecte pentru licenta.

Ajungem astfel si la o alta problema de organizare. Mai multi colegi s-au prezentat cu ceva timp in urma la secretariat pentru a cere informatii legate de cererile pentru sustinerea licentei. Desi era in timpul programului cu publicul, au fost dati afara, spunandu-li-se sa “astepte mail”.

Mailul a sosit, si … aflam ca trebuia sa ne fi ales deja un subiect si, in plus, sa avem si avizul profesorului coordonator. Ni s-ar fi parut deci pertinent ca acest lucru sa se fi anuntat cu mult timp inainte, probabil luni in urma.

Momentan, orice informatie legata de licenta se bazeaza pe zvonuri. Incepand cu luna aprilie , in facultate se dezvolta incet o isterie , construita pe “legendele” celor care au sustinut lucrarile in anii trecuti. Aflam astfel despre profesori buni/profesori rai si aflam ca trebuie sa ne grabim pentru a nu ramane fara locuri.

Credem ca este si in interestul dumneavoastra ca la studenti sa ajunga informatii cat mai corecte si oficiale. Desi probabil acum este tarziu pentru noi, speram ca macar promotia urmatoare sa-si poata alege licenta intr-un cadru mai organizat.

Va multumim,
Numele noastre,
anul II

Advertisements

6 Responses to “Licenta 2009”

 1. Salut 3b, imi pare bine ca luati atitudine, sunt bucuros sa vad studenti care sustin drepturile studentilor. Am venit la voi cu o veste buna, in ultimul consiliu al facultatii am atras atentia asupra acestui lucru, ca nu exista o baza de date centralizata cu toate licentele disponibile, si am propus sa se treaca la actiune exact ca in anul precedent: facultatea sa ne puna la dispozitie o lista completa cu toate licentele si toti profesorii care sunt indrumatori. Consiliul a fost de acord, a fost numit un responsabil si acuma nu ne ramane decat sa asteptam un link din partea facultatii. Deci totul e ok :). Pastram legatura

 2. Initiativa nu a fost a noastra; noi doar am acceptat sa o facem auzita mai repede de toti colegii nostri prin acest blog. ma bucur sa aud vestile bune

 3. Lucrurile de genul se discuta cu indrumatorul de an, “care este” un profesor. Ce blog…avem o problema, mergem la profesorul care ne indruma, nu isi face datoria, il reclamam. Doar sa postati anumite chestii nu inseamna ca ati luat initiativa. Alexandru Bogdan a luat initiativa prin faptul ca a discutat direct problema. Nu mai cautati sa va rezolve altcineva problemele…rezolvati-le singuri ca doar sunteti “mari”. Succes!

 4. […] 10. Model examen Java #2 9. Model examen Java #3 8. Pisi, sarbatorita saptamanii 7. Model examen Java #5 6. Picnicul de ziua Alinelor 5. In prag de sesiune 4. Cristi dimineata 3. Model examen Java #4 2. Aventuri de 1 Mai la mareee 1. Licenta 2009 […]

 5. Stimabile domnule turcu,
  In primul rand ar fi fost frumos sa va prezentati inainte sa comentati; dar in fine, sub protectia anonimatului multi curajosi se arata. Anywayz, trecand la subiect. Lucrurile de genu vizeaza un intreg colectiv de studenti, asa ca mi se pare foarte nepotrivit sa ma duc eu Xulescu la indrumatorul de an k ma deranjeaza ca nu am o lista cu licente. Important a fost sa facem initiativa aceasta cunoscuta si postarea pe blog a fost una din metode. Fii fara grija, mailul a fost trimis, nu a ramas totul doar o insiruire de cuvinte scrise pe un blog oarecare.
  Suntem “mari” si ne rezolvam singuri problemele, dar o facem cu cap. Pentru ca numai tinand cont si de parerile celor din jur, nu actionand singuri, o sa reusim sa ne facem auzita vocea in facultate.
  Cat despre Alexandru Bogdan am mai spus si ma repet: felicitari pentru ca a vorbit in consiliu. Ca reprezentant al studentilor este de datoria lui sa faca asta. Problema e de comunicare: poate dak toti stiau ca problema a fost deja discutata nu se mai pornea cu mailul. Dar vina este si a noastra a studentilor, nu ne-am obisnuit sa folosim faptul ca avem reprezentanti ai studentilor in consiliu in favoarea noastra, nu stim sa comunicam cum trebuie cu ei sau pur si simplu nu ne intereseaza. Poate pentru generatiile care vor urma se vor mai schimba multe.
  Fii sigur ca multi dintre colegii mei nu au semnat acest mail. Multi se gandesc sa nu se implice, multi nu au curajul necesar. Felicitari celor care au fost de acord ca numele lor sa apara in mail, pentu ca au demonstrat ca vor sa faca o diferenta in aceasta facultate. Si vedeti ca vestile bune nu intarzie sa apara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: